Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pita od bobičastog voća

Pita od bobičastog voća

Pita od bobičastog voća
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.192
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusna pita bogata voćem.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje namastite i pospite brašnom.

Za bazu, pomiješajte brašno, šećer i maslac, i miksajte. Dodajte žumanjak i nastavite miksati dok ne dobijete tijesto (možda ćete trebati dodati malo hladne vode). Zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

Kada je spremno, tijesto stavite u lim za pečenje. Držite u hladnjaku 15 minuta, a zatim pecite u pećnici 15 minuta. Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180°C.

Stavite jabuke, smeđi šećer, cimet i đumbir u tavu s 2 žlice hladne vode i pokrijte. Kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju. Ohladite, a zatim stavite preko tijesta. Preko toga stavite bobičasto voće.

Za preljev, pomiješajte brašno, maslac, šećer, mak, cimet, đumbir i korijander s 1 žlicom hladne vode, dok ne dobijete grubu smjesu mrvica. Pecite 25 do 30 minuta, a zatim ohladite.

Za preljev od bobica, stavite šećer i 60 ml vode u tavu i kuhajte. Miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte bobičasto voće i kuhajte 2 minute. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u blender. Ako želite glatki umak, onda procijedite.

Poslužite i prelijte s umakom od bobičastog voća.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti