Pita od krušaka i brusnica

Pita od krušaka i brusnica

Pita od krušaka i brusnica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova ukusna blagdanska pita je idealan završetak obroka.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 370 kcal / 1.548,08 kJ

Sastojci

  • Tijesto

  • 2 šalice brašna
  • 1 / 2 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • 3 1 / 2 žlice hladne vode
  • Nadjev

  • 2 / 3 šalice šećera
  • 3 žlice gustina
  • 1 / 4 žličice soli
  • 1 kg krušaka, oguljenih i izrezanih na komade
  • 2 šalice brusnica
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 1 jaje

Priprema

Pomiješajte brašno i sol. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete smjesu s grubim mrvicama. Dodajte vodu i izmiješajte.

Oblikujte tijesto u 2 kuglice, 1 neka bude malo veća. Zamotajte ih u plastičnu foliju i stavite na 30 minuta u frižider.

U međuvremenu, pripremite nadjev. Šećer, gustin i sol pomiješajte. Dodajte kruške i miješajte na laganoj vatri. Umiješajte brusnice i sok od limuna. Kada prokuha pustite da se u potpunosti ohladi.

Prethodno zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na lagano pobrašnjenoj površini, razvaljajte veći dio tijesta. Stavite tijesto u kalup za tortu. Neka kalup i oko rubova bude obložen tijestom.

Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Nadjev stavite u kalup, a na vrh poslažite trakice tijesta. Premažite ih jajem.

Pecite pitu 65 do 70 minuta ili dok kora ne dobije zlatnu boju.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti