Rolada od bundeve

Rolada od bundeve

Rolada od bundeve
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nezaboravno rolada koja će vas oduševiti okusom!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 271 kcal / 1.133,86 kJ

Sastojci

  • 1 šalica višenamjenskog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 3/4 šalice pirea od bundeve
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • Punjenje i glazura
  • 3/4 šalice pirea od bundeve
  • 1 veliki žumanjak
  • 6 žlica šećera
  • 1 1/2 šalica slatkog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 38 x 25 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Miksajte jaje oko 2 minute. Dodajte šećer, jednu po jednu žlicu, uz stalno miješanje (oko 5 minuta). Smanjite brzinu i umiješajte pire od bundeve.

Stavite u lim za pečenje i pecite oko 12 minuta.

U međuvremenu, 1/4 šalice šećera u prahu rasporedite na kuhinjski ručnik. Kada je biskvit pečen, odmah ga preokrenite na pripremljeni ručnik. Uklonite papir za pečenje i prekrijte preostalim šećerom u prahu. Zamotajte u roladu i ostavite da odstoji.

Za punjenje, kuhajte bundevu, žumanjak i 3 žlice šećera oko 5 minuta na srednje jakoj vatri uz često miješanje. Ostavite da se ohladi oko 20 minuta.

Kada se biskvit ohladio, nježno ga odmotajte.

Miksajte 1/4 šalice vrhnja s 1 žlicom šećera. Umiješajte u kremu za punjenje, premažite biskvit i zarolajte ga.

Pomiješajte ostatak vrhnja s preostale 2 žlice šećera. Glazuru nanesite preko cijele rolade. Rashladite do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti