Rožata

Rožata

Rožata
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sada možete uživati u ovom popularnom desertu i kod kuće!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 308 kcal / 1.288,67 kJ

Sastojci

  • 2 / 3 šalice šećera
  • 1 / 3 šalice vode
  • 4 jaja
  • 4 bjelanjka
  • 2 / 3 šalice šećera
  • 3 1 / 2 šalice niskomasnog vrućeg mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • bobičasto voće za posluživanje

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite 6 malih vatrostalnih posuda. Šećer i vodu kuhajte miješajući 3 minute ili dok se šećer ne rastopi. Povećajte toplinu. Kuhajte, nepokriveno, bez miješanja, 10 minuta dok ne dobijete sirup.

Ulijte sirup u pripremljene posude. Ostavite sa strane 15 minuta ili dok se karamela hladi.

Umutite jaja, bjelanjke i šećer. Polako sipajte vruće mlijeko i vaniliju. Procijedite kroz sito u zdjelu. Lagano sipati fil preko karamele.

Stavite posudice u lim za pečenje. Pokrijte posudu folijom. Ulijte dovoljno kipuće vode u lim za pečenje tako bude do polovice zdjelica. Pecite 1 sat.

Ostavite da se hladi 30 minuta. Držite u frižideru do 48 sati. Okrenite zdjelice na pladnju da ispadne sadržaj. Poslužite s bobičastim voćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti