Sacher torta

Sacher torta

Sacher torta
  • Objavljeno: Petak, 20.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladni kolač sa džemom od marelica.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 110g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 100g šećera u prahu
  • 4 velika jaja
  • 90g glatkog brašna
  • 75g džema od marelica
  • Čokolada glazura
  • 125g nasjeckane tamne čokolade
  • 30g maslaca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20cm.

Rastopite čokoladu na laganoj vatri i stavite ju na stranu.

Maslac i dvije trećine šećera miksajte 10 minuta. Kad je smjesa pahuljasta, dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladu i sve dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i lagano miješajte.

Umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim umiješajte preostali šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, sjajna, ali ne i vrlo čvrsta. Nježno umiješajte bjelanjke u smjesu s čokoladom.

Tijesto stavite u pripremljen kalup za pečenje i pecite 50 min. Kada se kolač ohladi izvadite ga iz kalupa.

Džem od marelica zagrijte na laganoj vatri. Polako ga prelijte preko torte i ostavite da se ohladi.

Rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Glazuru prelijte preko kolača i razmažite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti