Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sacher torta

Sacher torta

Sacher torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.751
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Klasičan desert omiljen u mnogim domovima.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Namastite i pobrašnite kalup za tortu.

Rastopite čokoladu i maslac na srednje laganoj vatri i pustite da se malo ohlade. Umiješajte žumanjke i vanilin šećer u čokoladnu smjesu. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte. Dodajte šećer i brašno i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta. Pustite da se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa da se ohladi u potpunosti.

Biskvit prerežite na pola. Marmeladu i žlicu vruće vode dobro izmiješajte i premažite polovice biskvita, a zatim i cijelu tortu.

Za čokoladnu glazuru rastopite maslac na laganoj vatri i dodajte čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne rastopi. Kada se glazura ohladi premažite tortu.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti