Schwarzwald torta

Schwarzwald torta

Schwarzwald torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalna njemačka poslastica koja se rado jede i kod nas!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 6 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 100 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 50 g mljevenih oraha
  • 1 žlica ruma
  • 1 žličica cimeta
  • Nadjev

  • 1 staklenka kompota od višanja bez koštica
  • 2 dl soka iz kompota
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlice likera od višnje
  • 3 žlice šećera
  • Krema

  • 7,5 dl vrhnja za šlag
  • čokoladne mrvice

Priprema

Biskvit

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Istucite bjelanjke, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte kakao, cimet, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksajte i dodajte orahe i rum.

Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite oko 40 minuta.

Nadjev

U malo soka od kompota razmutite gustin. U ostatak soka stavite šećer i liker od višnje i pustite da prokuha. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte sok s gustinom i miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Kad se smjesa malo ohladi u nju umiješajte višnje.

Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađen biskvit izrežite na 3 dijela. Ako je ostalo viška soka od kompota njime malo namočite biskvit. Prvi dio biskvita premažite šlagom i stavite pola nadjeva od višanja. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Treći dio biskvita i cijelu tortu premažite šlagom. Pospite čokoladnim mrvicama.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti