Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slojevita čokoladna torta

Slojevita čokoladna torta

Slojevita čokoladna torta
  • Objavljeno: Petak, 11.04.2014.
  • Broj pregleda: 246
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Torta s glazurom od čokolade.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.

Umiješajte kakao u toplo mlijeko. Miješajte sa žlicom dok nestanu grudice i dodajte biljno ulje.

Miksajte žumanjke, vanilin šećer i šećer u prahu. Postupno dodajte mokre sastojke. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg i dodajte šećer. Polako dodajte bjelanjke u tijesto i miješajte cijelo vrijeme.

Tijesto stavite u kalup za pečenje. Pecite 40 do 45 minuta.

Kada se torta ohladi, prerežite ju u tri sloja.

Kada slatko vrhnje prokuha, uklonite ga s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se glazura ohladi na sobnu temperaturu.

Prvi sloj torte premažite s 1/4 glazure. Stavite drugi sloj torte i ponovite postupak s ostalim slojevima. Ostatkom glazure premažite cijelu tortu.

Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti