Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka
  • Objavljeno: Utorak, 02.02.2016.
  • Broj pregleda: 501
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Tradicionalni desert kojeg svi volimo.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i dobro mijesite dok tijesto ne postane kompaktno. Stavite ga na pouljeni tanjur i pustite da stoji u hladnjaku oko 1 sat.

U međuvremenu namočite grožđice u vodu i pustite da stoje oko 30 minuta. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

Jagode ogulite i nasjeckajte na tanke kriške. Stavite ih u zdjelu, dodajte grožđice, krušne mrvice, sok i koricu od limuna, šećer, cimet, muškatni oraščić, vanilin šećer i brašno. Sve dobro promiješajte.

Rastopite maslac u tavi i zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Izvadite tijesto ih hladnjaka i razvucite ga tako na svim mjestima bude jednako tanak.
Polovicom rastopljenog maslaca premažite tijesto, rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte. Tijesto na kraju premažite preostalim maslacem, stavite na lim i pecite 30 do 35 minuta.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti