Topli čokoladni sufle

Topli čokoladni sufle

Topli čokoladni sufle
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Desert koji se rado jede u svakom kućanstvu!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 / 2 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 6 žlica vruće vode
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica canola ulja
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica mljevenih lješnjaka ili badema
  • 1 / 4 žličice cimeta
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • malo soli
  • 3 / 4 šalice nemasnog mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 3 žlice kristal šećera
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 šalica malina

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Lagano nauljite 6 posuda. U maloj zdjeli pomiješajte kakao i toplu vodu dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite na stranu.
  2. U maloj tavi rastopite maslac. Dodajte canola ulje i miješajte. Dodajte brašno, mljevene lješnjake i cimet, kuhajte 1 minutu, stalno miješajući pjenjačom. Umiješajte smeđi šećer, med i sol. Postupno dodajte mlijeko i kuhajte, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte u smjesu kakaa. Neka se ohladi malo.
  3. Električnim mikserom na velikoj brzini, tucite bjelanjke dok ne budu pjenušavi. Dodajte šećer u prahu i miksajte. Pomoću gumene lopatice, nježno umiješajte 1 / 3 bjelanjaka u smjesu kakaa. Zatim dodajte preostale bjelanjke u kakao smjesu, lagano miješajući dok ne nestanu bijele pruge.
  4. Nježno prebacite mješavinu u posudice za pečenje. Pecite dok se sufle ne izdigne iznad ruba, 15 do 20 minuta za male suflee ili 40 do 45 minuta za velike suflee. Ohladite sufle 10 do 15 minuta. Pospite šećerom u prahu. Ukrasiti malinama i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti