Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Torta od badema i ribizla

Torta od badema i ribizla

Torta od badema i ribizla
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 1.150
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kolač kao stvoren za piknike.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi u potpunosti. Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i miksajte ih. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane lagana i paperjasta. Umiješajte jogurt, rastopljeni maslac, brašno, prašak za pecivo i ribizl. Zatim dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.

Kalup za tortu promjera 24 cm namastite i pobrašnite. Ulijte smjesu u kalup. Površinu kolača pospite s narezanim bademima. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta. Neka se ohladi u potpunosti prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti