Torta od jagoda

Torta od jagoda

Torta od jagoda
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Torta od jagoda s čokoladom i mascarpone sirom. Jako ukusno i osvježavajuće!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 gotovi biskvit za voćnu tortu
  • 100 g tamne čokolade
  • oko 3 ili 4 šalice jagoda
  • 125 ml vrhnja za šlageni
  • 125 g mascarpone sira
  • 1 žlica šećera u prahu
  • ekstrakt vanilije

Priprema

Čokoladu istopite na pari i ravnomjerno razlijte u biskvit za voćnu tortu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a kada ohladi, stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne.

Jagode operite i očistite.

Šlag miksajte sa šećerom u prahu i s malo ekstrakta vanilije. Dodajte mascarpone i miksajte dok smjesa ne postane svjetla i paperjasta.

Nakon što se kolač ohladi i čokolada stvrdne, jednostavno razmažite kremu od sira preko čokolade i na nju poslažite jagode.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti