Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Torta od klementina

Torta od klementina

Torta od klementina
  • Objavljeno: Srijeda, 20.08.2014.
  • Broj pregleda: 1.631
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusan desert bez glutena.
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Uronite klementine u lonac vode i kuhajte ih 2 sata. Neka se lagano pirjaju.

Izvadite ih iz vode i ostavite da se malo ohlade.

Izrežite klementine na pola po sredini (ne po dužini) i izvadite sjemenke. Stavite ih u blender zajedno s korom i dobro izmiješajte.

U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte vanilin šećer, jaja i pire od klementina. Sve dobro izmiješajte, a smjesu ulijte u kalup za pečenje.

Pecite 1 sat. Izvadite is pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti