Torta od limuna i sira

Torta od limuna i sira

Torta od limuna i sira
  • Objavljeno: Utorak, 18.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova torta se ne peče.
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 298 kcal / 1.246,83 kJ

Sastojci

  • Baza
  • 30g kokosovog ulja (i malo za podmazivanje kalupa)
  • 100g blanširanih badema
  • 100g namočenih i omekšanih datulja
  • Krema
  • 300g indijskih oraščića
  • 2 1/2 žlice agavinog sirupa
  • 50g kokosovog ulja
  • 150ml bademovog mlijeka
  • sok od 2 limuna

Priprema

Stavite indijske oraščiće u veliku zdjelu, prelijte kipućom vodom i ostavite da se namaču 1 sat.

U međuvremenu, u blenderu usitnite sastojke za bazu s malo soli.

Kokosovim uljem premažite kalup za torte promjera 23 cm. Stavite bazu od badema i datulja u kalup i držite u hladnjaku 30 minuta.

Ocijedite indijske oraščiće, ubacite u blender i miksajte dok ne nastane pasta. Dodajte preostale sastojke za kremu i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Izlijte kremu na bazu i stavite u hladnjak na minimalno 2 sata.

Prije posluživanja, tortu ukrasite kriškama limuna.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti