Torta od Nutelle i lješnjaka

Torta od Nutelle i lješnjaka

Torta od Nutelle i lješnjaka
  • Objavljeno: Petak, 12.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste se ikada pitali kako izgleda raj, prvi zalogaj ove torte će vam to otkriti.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 544 kcal / 2.276,10 kJ

Sastojci

  • Biskvit
  • 100 g omekšanog maslaca
  • 100 g nasjeckanih prženih lješnjaka
  • 300 g smeđeg šećera
  • 6 žlica polu obranog mlijeka
  • 1 žličica instant kave u prahu
  • 6 jaja
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 175 g višenamjenskog brašna
  • Sirup od kave
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica instant kave u prahu
  • 1 žlica likera od lješnjaka
  • Glazura
  • 400 g mascarponea
  • 300 g Nutelle
  • 1 žlica instant kave u prahu
  • 50 g nasjeckanih prženih lješnjaka
  • Preljev
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 4 žličice šećera u prahu
  • 3 žlice polu obranog mlijeka
  • 1 žlica instant kave u prahu pomiješane s 1 žličicom kipuće vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite dva lima za pečenje promjera 20 cm.

U blenderu izmiješajte lješnjake i 2 žlice šećera.

Zagrijte maslac, mlijeko i kavu. Miješajte dok se maslac ne otopi. Stavite sa strane.

Za biskvit, dobro izmiješajte jaja i ostatak šećera. Doista je važno da se smjesa zgusne i gotovo udvostruči.

U jaja, umiješajte kukuruzni škrob, brašno i 1/2 žličice soli. Dodajte lješnjake, ulijte toplu smjesu s mlijekom i dobro izmiješajte.

Podijelite tijesto u kalupe i pecite 25 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 20 minuta. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja.

Za sirup, stavite šećer i 4 žlice vode u malu posudu. Kada prokuha, nakon 1 minute uklonite s vatre. Umiješajte kavu i liker.

Za glazuru, dobro izmiješajte mascarpone, Nutellu i kavu.

Horizontalno prerežite biskvite. Premažite ih sirupom.

Stavite biskvit i na njega rasporedite glazuru (treba biti sloj debljine približno 5 mm). Ponovite sa ostalim biskvitom i glazurom. Premažite cijelu tortu glazurom i pospite lješnjacima.

Za preljev, miksajte vrhnje, mlijeko, šećer i kavu. Prelijte preko vrha torte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti