Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Torta od trešanja i badema

Torta od trešanja i badema

Torta od trešanja i badema
  • Objavljeno: Petak, 20.05.2016.
  • Broj pregleda: 553
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Domaća torta od trešanja bez glutena.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.

Pomiješajte trešnje i 50g palente.

Maslac i šećer dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Dodajte preostalu palentu, bademe, prašak za pecivo, jogurt, sok od naranče i trešnje s palentom. Dobro izmiješajte i pecite 45 minuta.

U međuvremenu, napravite sirup. Kuhajte sok od naranče i šećer dok se šećer ne otopi. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i prelijte sirupom. Ostavite da se hladi.

Višnje i šećer u prahu dobro izmiješajte u blenderu. Premažite ohlađen kolač i poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti