Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Torta s jagodama i sladoledom

Torta s jagodama i sladoledom

Torta s jagodama i sladoledom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.514
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Sladoled ostavite barem 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu namazati maslacem i pobrašniti. Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Mikserom umutiti maslac i šećer. Dodati jaja (jedno po jedno) i vaniliju. Naizmjence dodavati mješavinu brašna u tri dijela i mlaćenicu u dva, s time da miješanje počnete i završite mješavinom brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup. Pecite 30 do 40 minuta. Neka se 15 minuta hladi u kalupu zatim okrenite tortu na stalak, i neka se potpuno ohladi. Koristeći oštar nož prepolovite tortu vodoravno.

Dok se torta hladi, pomiješajte nasjeckane jagode i džem. Sladoledom namažite polovicu biskvita. Jagode i džem stavite na sladoled. Poklopite biskvitom.

Preostalim sladoledom premažite cijelu tortu. Zamrznite na barem 6 sati. Neka torta odstoji barem 15 minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti