Vinska torta

Vinska torta

Vinska torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fina čokoladna torta s bademima.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150g brašna
  • 200g omekšanog maslaca
  • 200g šećera
  • 4 jaja
  • 125ml crnog vina
  • 3 žlice kakaa
  • 150g sjeckane tamne čokolade
  • 150g sjeckanih badema
  • 1 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 26 cm.

Maslac, šećer i vanilin šećer izmiksajte. Postupno dodajte jaja i nakon svakog jajeta miksajte 1 minutu.

Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte sjeckane bademe i crno vino. Dobro izmiješajte i dodate sjeckanu čokoladu na kraju.

Stavite tijesto u kalup za tortu i pecite 1 sat.

Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti