Čokoladni kolač bez brašna

Čokoladni kolač bez brašna

Čokoladni kolač bez brašna
  • Objavljeno: Petak, 15.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako imate intoleranciju na gluten ili jednostavno želite pojesti kolač bez brašna, napravite ovaj jednostavan kolač s čokoladom. Zvuči neobično, ali je fino!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade bez glutena
  • 200 g šećera
  • 6 jaja
  • 85 g kakao praha

Priprema:

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190°C.
  2. Na dno lima za pečenje stavite papir za pečenje i lagano namastite strane.
  3. Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu stalno miješajući.
  4. U otopljenu čokoladu dodajte šećer. Dodajte jaja jedno po jedno i miksajte nakon dodavanja svakog jajeta. Dodajte kakao prah i sve dobro izmiksajte. Prelijte smjesu u lim za pečenje.
  5. Pecite 35 do 40 minuta. Kada se ohladi u potpunosti na vrh pospite šećer u prahu

Osim što ima odličan okus, postoje i neke zdravstvene prednosti čokolade. Čokolada povećava razinu serotonina i dopamina, što pomaže u jačanju raspoloženja. Tamna čokolada je izvor antioksidansa. Pomaže u snižavanju krvnog tlaka i smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti