Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Hrskavi kvinojini musli s domaćim kokosovim jogurtom

Hrskavi kvinojini musli s domaćim kokosovim jogurtom

Hrskavi kvinojini musli s domaćim kokosovim jogurtom
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.03.2015.
  • Broj pregleda: 474
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Bez glutena, mlijeka, pšenice i jaja!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U kokosovo mlijeko umiješamo agar agar, stavimo na vatru i kratko kuhamo (ne smije doći do ključanja). Maknemo sa vatre i pustimo da se kratko ohladi. Nakon toga dodamo jogurt od soje, promiješamo i napunimo staklene posudice sa poklopcem. Stavimo na toplo (npr. blizu radijatora) na 10 sati, da jogurtna kultura počine djelovati. Po želji dodamo u jogurt na komadiće narezano ili propasirano voće.

Pećnicu zagrijte na 200°C. U posudi pomiješamo maslinovo ulje i javorov sirup. Dodamo pahuljice od kvinoje i dobro promiješamo. Prebacimo ih na papir za pečenje, jednakomjerno ih raspodijelimo po papiru i posolimo. Stavimo u pećnicu i pečemo oko 25 minuta da postanu hrskave. Povremeno ih promiješamo.

Pahuljice dobro ohladimo pa im potom dodamo ostale sastojke te prelijemo domaćim kokosovim jogurtom. Tako pripremljeni hrskavi kvinojini musli, odličan su i zdrav doručak.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti