Biftek i njoki od špinata s umakom od sira i tartufa

Biftek i njoki od špinata s umakom od sira i tartufa

Biftek i njoki od špinata s umakom od sira i tartufa
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako stalno jedete isto, ovo je odlična promjena.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

180 g bifteka

  • 80 g krumpira
  • 30 g mrkve
  • 40 g brašna
  • 5 g tartufa crniog
  • 50 g mladog vrbničkog sira za topljenje
  • 50 g mladog ličkog sira za topljenje
  • 20 g špinata
  • 1 jaja
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 3 g soli
  • 7 g maslaca
  • ružmarin

    Priprema

    Biftek oblikovati i marinirati u maslinovom ulju i ružmarinu. Mariniranog peći u zagrijanoj pećnici oko 15 min. Od dijela brašna i maslaca, te soli napraviti lisnato tijesto, pa pustiti da odstoji. Krumpir skuhati u kori, oguliti, propasti i uz dodatak kuhanog špinata, dijela brašna i jaja napraviti njoke, koji se kuhaju u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Topljene sireve lagano otopiti, podliti s malo umaka od pečenja i zaokružiti naribanim crnim tartufima. Kod serviranja na tanjur, prvo stavite kuhane njoke sortirane na maslinovom ulju, zatim oblikovani komad bifteka. Ukrasiti trakicom lisnatog tijesta. Obogatiti umakom od topljenih sireva i tartufa.

  • Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti