Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Glazirana pečena piletina

Glazirana pečena piletina

Glazirana pečena piletina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 10.638
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ljubitelji piletine još jedan način kako pripremiti odličan ručak
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

1. Zagrijte gril prije pečenja. Stavite jednu polovicu piletine na dasku. Odrežite zadnju kost. Izvadite i ostale kosti.

2. Rukom pritisnite piletinu da se razlomi i spljošti.

3. Ubodite dva šta pića kroz meso da ostane ravno i neka svaki štapić prolazi kroz oba krila. Ponovite postupak s drugim komadom piletine. Piletinu začinite s obje strane solju i paprom.

4. Pripremite glazuru: izmiješajte naribanu koricu i sok od limuna, šeri, med, soja umak, senf, kašu od rajčice i kineskog pet začinskog praška te time premažite piletinu.

5. Stavite meso s kožom na dolje, na rešetku grila i pecite na srednjoj temperaturi 15 minuta. Premažite piletinu pripremljenom glazurom.

6. Okrenite meso i pecite još 10 minuta. Ponovo premažite glazurom, na meso posložite narezane kriške kumkata. Pecite daljnjih 10 minuta dok dobro ne posmeði i ispeče se skroz. Ako počne prebrzo tamnjeti, malo smanjite temperaturu grila.

7. Izvadite štapiće i narežite polovice piletine na pola po prsnoj kosti. Poslužite sa zelenom salatom, hrskavim kruhom ili mladim krumpirom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti