Goveđi gulaš

Goveđi gulaš

Goveđi gulaš
  • Objavljeno: Subota, 24.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i zasitan goveđi gulaš je odličan izbor ako želite pojesti nešto na žlicu.
Izvor slike: 123rf
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice ulja
  • 800g govedine
  • 1 ½ crvena paprika
  • 1 luk srednje veličine
  • 1 konzerva pelata
  • 2 - 3 krumpira
  • ½ žlice slatke paprike
  • ½ žličice čilija
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica šećera

Priprema

Izrežite govedinu i povrće na kockice.

Govedinu stavite na zagrijano ulje i pirjajte na laganoj vatri dok sva voda iz mesa ne ispari. Dodajte luk i papriku. Miješajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte slatku papriku, kumin, čili i pelate. Sve dobro izmiješajte.

Dodajte vodu, ali samo onoliko koliko vam je potrebno da pokrije sastojke, i pustite da kuha oko 30 minuta.

Dodajte krumpir, šećer, sol i papar. Kuhajte još 30 minuta do sat vremena, ili dok meso i krumpir ne omekšaju.

Jelo gulaš potječe iz Mađarske, a izvorno se pripremalo od mesa goveda, zatim ovčetine, ali danas se koriste sve vrste mesa, obično divljači, a postoje i varijante bez mesa, kao što su gulaš od gljiva ili krumpira. Naziv gulaš potječe iz mađarske riječi za govedo, a u doslovnom prijevodu znači govedar ili pastir.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti