Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom

Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom

Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zamislite: odlično nedjeljno popodne, odlično društvo i još ovako odličan recept!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 ml maslinovog ulja
  • 100 g crvenog luka, narezanog na sitno
  • 1 kg mljevene janjetine
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • 25 g soli
  • 6 g crnog papra, mljevenog
  • 120 g mekanog kozjeg sira
  • 15 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 g svježe narezanog bosiljka
  • 6 g svježe narezanog origana

Priprema

Zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte i miješajte luk dok ne bude mekan i proziran, na oko 5 minuta.

Nježno zajedno zamijesite zdinstani luk, janjetinu, jaja, krušne mrvice, češnjak, sol i papar. Podijelite smjesu u 6 dijelova i uvaljajte u kuglice, a zatim poklopite i rashladite do trenutka kad budu spremne za korištenje.

Dobro promiješajte kozji sir, ekstra-djevičansko maslinovo ulje, bosiljak i origano, zatim poklopite i ohladite na 5 minuta.

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.

Za početak je najbolje raditi porciju po porciju.

Napravite s palcem udubljenje u centru kuglice. Ispunite udubljenje s velikom žlicom smjese kozjeg sira. Zatim nježno povucite i oblikujte meso preko smjese sira, cilj vam je zatvoriti udubljenje i dobiti oblik pljeskavice. Ponovite postupak sa svakom kuglicom janjetine.

Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih dok više ne budu ružičaste u sredini, ili oko 8 minuta sa svake strane.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti