Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom

Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom

Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.875
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Zamislite: odlično nedjeljno popodne, odlično društvo i još ovako odličan recept!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte i miješajte luk dok ne bude mekan i proziran, na oko 5 minuta.

Nježno zajedno zamijesite zdinstani luk, janjetinu, jaja, krušne mrvice, češnjak, sol i papar. Podijelite smjesu u 6 dijelova i uvaljajte u kuglice, a zatim poklopite i rashladite do trenutka kad budu spremne za korištenje.

Dobro promiješajte kozji sir, ekstra-djevičansko maslinovo ulje, bosiljak i origano, zatim poklopite i ohladite na 5 minuta.

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.

Za početak je najbolje raditi porciju po porciju.

Napravite s palcem udubljenje u centru kuglice. Ispunite udubljenje s velikom žlicom smjese kozjeg sira. Zatim nježno povucite i oblikujte meso preko smjese sira, cilj vam je zatvoriti udubljenje i dobiti oblik pljeskavice. Ponovite postupak sa svakom kuglicom janjetine.

Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih dok više ne budu ružičaste u sredini, ili oko 8 minuta sa svake strane.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti