Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Janjetina i inćuni s timijanom

Janjetina i inćuni s timijanom

Janjetina i inćuni s timijanom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.861
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Janjetina i inćuni, kombinacija za sladokusce.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte janjetinu i pirjajte na 4-5 minuta, miješajući, taman dok meso ne dobije blago smeđu boju.

Koristeći mužar i tućak, sameljite zajedno češnjak, timijan i inćune kako bi dobili glatku pastu.

Dodajte vino i temeljac u tavu. Umiješajte pastu od inćuna i šećer. Dovedite smjesu do vrenja, smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se sve krčka na 30-40 minuta, taman dok janjetina bude mekana.

Posljednjih 10 minuta kuhanja maknite poklopac zbog umaka.

Dodajte masline u umak i promiješajte.

Prenesite janjetinu i umak u zdjelu za posluživanje, ukrasite peršinom i poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti