Janjetina u umaku od gljiva

Janjetina u umaku od gljiva

Janjetina u umaku od gljiva
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Janjetina i gljive za četiri osobe!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 350 g janjećih filea, očišćenih i bez kostiju, narezanih na trakice
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezanih
  • 1 poriluk, narezan
  • 175 g gljiva (po izboru), narezanih
  • ½ čajna žličica sezamovog ulja
  • Za umak:
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna
  • 4 velike žlice blagog soja umaka
  • 3 velike žlice rižinog vina
  • ½ čajne žličice čili umaka

Priprema

Da bi se napravio umak, pomiješajte sve sastojke za umak, a zatim dodajte 3 žlice vode i ponovno promiješajte. Stavite sve na stranu.

Zagrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte biljno ulje i kada bude vruće, dodajte janjetinu, češnjak i poriluk. Pržite i miješajte na 2-3 minute.

Dodajte gljive u wok i pržite miješajući na dodatnu minutu.

Umiješajte i umak te zatim kuhajte još 2-3 minute, taman dok se janjetina skuha i bude mekana.

Posipajte sezamovo ulje po vrhu, a zatim sve prenesite u zagrijanu posudu za posluživanje.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti