Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lazanje sa bešamelom

Lazanje sa bešamelom

Lazanje sa bešamelom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.03.2016.
  • Broj pregleda: 275
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 794 kcal / 3.322,10 kJ

Sastojci

Ukusne i sočne domaće lazanje.
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prvo napravite pripremu za bešamel umak. Skuhajte mlijeko, luk i začine. Ostavite da stoji 1 sat.

Za umak od mesa, zagrijte ulje i dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i pancetu. Lagano kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte meso, mlijeko i rajčice. Miješajte dok ne prokuha. Umiješajte začine, goveđi temeljac i vino. Kada prokuha, pokrijte i kuhajte 1 sat, povremeno miješajući. Skinite poklopac i lagano pirjajte još 30 minuta. Začinite po želji.

Procijedite mlijeko za bešamel. Rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2 minute. Umiješajte mlijeko. Miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite umak od mesa na tijesto i prekrijte jednim slojem tijesta. Stavite četvrtinu bešamela, meso i parmezan. Ponovite dok ne potrošite sastojke. Pecite 1 sat.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti