Lazanje sa piletinom

Lazanje sa piletinom

Lazanje sa piletinom
  • Objavljeno: Utorak, 24.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bez mlijeka, glutena, pšenice, soje, jaja, orašastih plodova!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 900 g mljevenog pilećeg mesa
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 mrkve
  • 4 komada poriluka
  • 450 pilećeg temeljca
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 125 g tjestenine bez glutena, mlijeka i jaja

Bešamel

  • 60 g margarina bez mlijeka i soje
  • 60 g bezglutenskog brašna
  • 6 dl vode (ili rižinog mlijeka)
  • muškatni oraščić
  • lovorov list
  • 6 zrna crnog papra
  • 1 glavica luka
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte ulje na vatri, dodajte meso, te ga pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodamo sitno usitnjen češnjak, na kocke narezano povrće i na krugove narezan poriluk te pirjamo na vatri još 5 minuta. Dodamo pileći temeljac i pire od rajčice, posolimo i popaprimo. Kada zavri na laganoj vatri, kuhamo još 30 minuta.

Za to vrijeme pripremimo bešamel umak. U loncu zakuhamo vodu (ili rižino mlijeko), lovorov list, papar, luk i muškatni oraščić. Zagrijemo do vrenja, maknemo sa štednjaka, pokrijemo te pustimo da odstoji 10 minuta. Potom procijedimo. U drugoj posudi rastopimo margarin, dodamo brašno i 1 minutu miješamo na laganoj vatri da porumeni. Maknemo sa štednjaka i ulijemo vodu. Još jednom stavimo na vatru te miješajući kuhamo dok ne zgusne. Začinimo.

Pećnicu zagrijemo na 190˚C. U lim za pečenje naizmjence slažemo meso, tijesto za lasagne i bešamel. Završavamo sa bešamelom. Potom stavimo peći u pećnicu na sat vremena dok ne zarumeni.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti