Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lazanje sa piletinom

Lazanje sa piletinom

Lazanje sa piletinom
  • Objavljeno: Utorak, 24.03.2015.
  • Broj pregleda: 2.074
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Bez mlijeka, glutena, pšenice, soje, jaja, orašastih plodova!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte ulje na vatri, dodajte meso, te ga pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodamo sitno usitnjen češnjak, na kocke narezano povrće i na krugove narezan poriluk te pirjamo na vatri još 5 minuta. Dodamo pileći temeljac i pire od rajčice, posolimo i popaprimo. Kada zavri na laganoj vatri, kuhamo još 30 minuta.

Za to vrijeme pripremimo bešamel umak. U loncu zakuhamo vodu (ili rižino mlijeko), lovorov list, papar, luk i muškatni oraščić. Zagrijemo do vrenja, maknemo sa štednjaka, pokrijemo te pustimo da odstoji 10 minuta. Potom procijedimo. U drugoj posudi rastopimo margarin, dodamo brašno i 1 minutu miješamo na laganoj vatri da porumeni. Maknemo sa štednjaka i ulijemo vodu. Još jednom stavimo na vatru te miješajući kuhamo dok ne zgusne. Začinimo.

Pećnicu zagrijemo na 190˚C. U lim za pečenje naizmjence slažemo meso, tijesto za lasagne i bešamel. Završavamo sa bešamelom. Potom stavimo peći u pećnicu na sat vremena dok ne zarumeni.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti