Mekana piletina u sočnom umaku

Mekana piletina u sočnom umaku

Mekana piletina u sočnom umaku
  • Objavljeno: Srijeda, 04.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno i fino.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 zabataka
  • 1/2 šalice brašna
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • 4 žlice maslaca
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 3 žlice svježeg soka od limuna
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 nasjeckana glavica luka

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte sol, brašno, papar i češnjak. Utrljajte smjesu u piletinu i piletinu otresite kako biste uklonili višak smjese.

U velikoj tavi zagrijte maslac. Pecite piletinu s obje strane dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte temeljac, limun, vrhnje za kuhanje i luk. Poklopite i kuhajte oko 30 minuta, dok piletina ne omekša.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti