Mesna štruca od puretine

Mesna štruca od puretine

Mesna štruca od puretine
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mesna štruca od puretine za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, narezan
  • 1 zelena paprika, narezana i očišćena
  • 1 režanj češnjaka, narezan
  • 500 g mljevene puretine
  • 50 g svježih krušnih mrvica, od bijelog kruha
  • 1 jaje, razmućeno
  • 12 rajčica iz ulja, ocijeđenih i narezanih
  • 100 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice svježe narezanog ružmarina
  • 1 čajna žličica sjemenki komorača
  • ½ čajne žličice suhog origana
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk, zelenu papriku i češnjak te dinstajte na laganoj vatri na 8-10 minuta, često miješajući, taman dok povrće omekša. Uklonite s vatre i ostavite neka se ohladi.

Stavite mljevenu puretinu u veliku zdjelu. Dodajte smjesu luka i sve preostale sastojke te dobro izmiješajte.

Prebacite u lim za pečenje specijaliziran za mesnu štrucu (ako ga imate) i čvrsto sve „zapakirajte".

Pecite u pećnici na sat vremena dok ne dobijete zlatno smeđu boju.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti