Zapečeni njoki s mozzarellom i slaninom

Zapečeni njoki s mozzarellom i slaninom

Zapečeni njoki s mozzarellom i slaninom
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavan ručak koji će se svidjeti svim članovima obitelji!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g njoka
  • 6 nasjeckanih kriški slanine
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • 500g pelata
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 1 šalica usitnjene mozzarelle

Priprema

Zagrijte pećnicu ja 200°C.

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. U međuvremenu pržite slaninu na tavi dok ne postane hrskava. Uklonite suvišnu mast i dodajte češnjak i crvenu papriku. Pržite oko 30 sekundi. Dodajte rajčice, šećer i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Uklonite s vatre i dodajte vrhnje za kuhanje.

Njoke stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte umak i dobro promiješajte. Pospite mozzarellom i pecite oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji oko 5 minuta prije posluživanja.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti