Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pačja prsa u umaku od naranče

Pačja prsa u umaku od naranče

Pačja prsa u umaku od naranče
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.181
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Pačja prsa u umaku od naranče za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Začinite kožu pačjih prsa sa solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj toplini te dodajte pačja prsa tako da je koža okrenuta prema dolje. Poklopite i lagano pecite na 3-4 minute dok ne dobiju lagano boju. Okrenite prsa, otklopite, smanjite vatru malo i pecite na 5-6 minuta.

Ogulite kožu i bijele niti s naranče. Radeći iznad zdjele kako bi „pohvatali" sav sok koji se cijedi, razrežite membranu naranče kako bi izvadili srž, a zatim sve stavite sa strane zajedno sa sokom.

Izvadite pačja prsa iz tave i ocijedite ih na kuhinjskom papiru, a zatim ih držite na toplom u pećnici dok pravite umak.

Iscijedite mast iz tave. Dodajte dijelove naranče, dvije velike žlice narančinog soka, porto i marmeladu od naranče u tavu. Dovedite sve do vrenja, a zatim malo smanjite vatru.

Pomiješajte kukuruzno brašno s ostatkom soka od naranče, ulijte u tavu i miješajte dok se malo ne zgusne. Dodajte pačja prsa i kuhajte na laganoj vatri na oko 3 minute.

Poslužite vruće s umakom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti