Pačja prsa u umaku od naranče

Pačja prsa u umaku od naranče

Pačja prsa u umaku od naranče
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pačja prsa u umaku od naranče za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pačjih prsa
  • 1 velika žlica suncokretovog ulja
  • 2 naranče
  • 150 ml narančinog soka, svježe iscijeđenog
  • 1 velika žlica porta
  • 2 velike žlice marmelade od naranče
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna
  • sol
  • crni papar, svježe mljeveni

Priprema

Začinite kožu pačjih prsa sa solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj toplini te dodajte pačja prsa tako da je koža okrenuta prema dolje. Poklopite i lagano pecite na 3-4 minute dok ne dobiju lagano boju. Okrenite prsa, otklopite, smanjite vatru malo i pecite na 5-6 minuta.

Ogulite kožu i bijele niti s naranče. Radeći iznad zdjele kako bi „pohvatali" sav sok koji se cijedi, razrežite membranu naranče kako bi izvadili srž, a zatim sve stavite sa strane zajedno sa sokom.

Izvadite pačja prsa iz tave i ocijedite ih na kuhinjskom papiru, a zatim ih držite na toplom u pećnici dok pravite umak.

Iscijedite mast iz tave. Dodajte dijelove naranče, dvije velike žlice narančinog soka, porto i marmeladu od naranče u tavu. Dovedite sve do vrenja, a zatim malo smanjite vatru.

Pomiješajte kukuruzno brašno s ostatkom soka od naranče, ulijte u tavu i miješajte dok se malo ne zgusne. Dodajte pačja prsa i kuhajte na laganoj vatri na oko 3 minute.

Poslužite vruće s umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti