Pačja prsa u umaku od šljiva i kestena

Pačja prsa u umaku od šljiva i kestena

Pačja prsa u umaku od šljiva i kestena
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Meso koje se topi u ustima.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 800 g pačjih prsa
  • 100 g očišćenih pečenih kestena
  • 100 g suhih šljiva bez koštica
  • 150 ml crnog vina
  • 80 g pekmeza od šljiva
  • 20 g maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema

Pačja prsa zarežite na nekoliko mjesta. Natrljajte ih solju i paprom. Popržite ih na vrelom ulju i laganoj vatri 5 minuta sa svake strane. Stavite ih u vatrostalnu posudu kako bi zadržala toplinu.

Na ulju na kojem ste pržili pačja prsa pirjajte šljive i kestene. Dodajte crno vino i začinite po želji. Kada prokuha, ostavite da se krčka 3 minute. Dodajte pekmez od šljiva i maslac. Kada se sastojci izmiješaju poslužite uz toplu pačetinu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti