Pačja prsa u umaku od šljiva i kestena
Meso koje se topi u ustima.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 800 g pačjih prsa
- 100 g očišćenih pečenih kestena
- 100 g suhih šljiva bez koštica
- 150 ml crnog vina
- 80 g pekmeza od šljiva
- 20 g maslaca
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Pačja prsa zarežite na nekoliko mjesta. Natrljajte ih solju i paprom. Popržite ih na vrelom ulju i laganoj vatri 5 minuta sa svake strane. Stavite ih u vatrostalnu posudu kako bi zadržala toplinu.
Na ulju na kojem ste pržili pačja prsa pirjajte šljive i kestene. Dodajte crno vino i začinite po želji. Kada prokuha, ostavite da se krčka 3 minute. Dodajte pekmez od šljiva i maslac. Kada se sastojci izmiješaju poslužite uz toplu pačetinu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaBožićna purica5 h12345
-
Jela od mesaPileća prsa s povrćem i češnjakom2:15h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345