Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Paprena pileća tjestenina

Paprena pileća tjestenina

Paprena pileća tjestenina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 1.859
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Zapaprite si život s ovim odličnim receptom!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte piletinu sa zrncima papra, češnjakom i jednom velikom žlicom ulja.

Poklopite sve i ostavite u frižideru neka se marinira na najmanje sat vremena.

Zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite oko 3 minute, dok piletina ne dobije blago smeđu boju. Dodajte temeljac i limunov sok te smanjite vatru tako da se sve fino krčka. Kuhajte umak tako na oko 8 minuta. Začinite solju i paprom.

U međuvremenu, kuhajte tjesteninu u lagano posoljenoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.

Dobro ocijedite i pomiješajte s piletinom.

Poslužite odmah, uz parmezan u zasebnoj zdjeli, koji će vam onda služiti za posipanje po vrhu.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti