Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pastirska pita

Pastirska pita

Pastirska pita
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.486
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Odlična mesna pita porijeklom iz Velike Britanije i Irske.
Vrijeme pripreme: 4:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Popržite slaninu u vrućoj tavi sve dok ne bude gotovo hrskava, a zatim sve prebacite u veliku tavu. Govedinu dovedite do smeđe boje u vrućoj tavi, a zatim ju prebacite u istu veliku tavu.

Dodajte maslinovo ulje na mast koju ste dobili od slanine te zatim na njih bacite luk, mrkvu i češnjak. Sve tako dinstajte dok sastojci ne budu mekani, ali ne smiju dobiti blago smeđu boju, a zatim sve prebacite u veliku tavu.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

S vinom „isperite" tavu i onda to dodajte u veliku tavu, a zatim sve još prelijte s temeljcem. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu, lovorov list, origano, Worcestershire umak i kečap.

Promiješajte, dovedite sve do vrenja i bez poklopca na laganoj vatri ostavite neka se krčka na slijedećih 3 sata. Na pola puta, znači oko sat i pol, začinite sa solju i paprom.

Stavite sadržaj tave u duboku pravokutnu vatrostalnu posudu, pokrijte s pire krumpirom i stavite u pećnicu na 20 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju.

Poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti