Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.315
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Nemojte propustiti priliku da začinite svaku roštiljadu
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Ako koristite drvene štapiće, umočite ih u hladnu vodu najmanje 30 minuta. (Tako neće izgorjeti za vrijeme pečenja)

2. Razrežite piletinu na deblje rezance i stavite ih u plitku posudu.

3. Zajedno izmiješajte jogurt, češnjak, chilli papriku, kurkumu, limunovu koricu i sok. Prelijte time piletinu i promiješajte. Pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 8 sati.

4. Da se napravi tabbouleh, stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu. Prelijte preko toga kipuću vodu da sve prekrije. Stavite tanjur preko zdjele. Ostavite da se namače 20 minuta.

5. Ulje i limunov sok stavite u zdjelu. Dodajte crveni luk i ostavite marinirati 10 minuta.

6. Iscijedite bulghur pšenično zrnje, istisnite preostalu vlagu i obrišite krpom. Dodajte crvenom luku s mangom, krastavcem, biljnim začinima i začinite solju i paprom. Sve izmiješajte.

7. Nabodite komadiće piletine na 8 drvenih ili metainih ražnjića. Pecite na vrućem grilu 4 minute sa svake strane mažući ih preostalom marinadom.

8. Stavite tabbouleh na posebne tanjure. Aranžirajte pileće ražnjiće na vrh i ukrasite listovima metvice. Poslužite toplo ili hladno.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti