Pikantni svinjeći odresci

Pikantni svinjeći odresci

Pikantni svinjeći odresci
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pikantni svinjeći odresci za pikantno društvo!
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 svinjeća odreska
  • 4 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1 čajna žličica suhog origana
  • 1 čajna žličica kumina, mljevenog
  • ½ čajne žličice korijandera, mljevenog
  • ½ čajne žličice crnog papra
  • ¼ čajne žličice cimeta, mljevenog
  • 2 velike žlice octa od crvenog vina
  • 3 velike žlice narančinog soka
  • 1 velika žlica meda
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Skinite višak masnoće s odrezaka.

Stavite ih sa strane, a zatim pomiješajte češnjak, origano, kumin, korijander, crni papar, cimet, ocat, sok od naranče, med i ulje u zdjeli. Prelijte marinadu preko kotleta i okrenite sve nekoliko puta kako bi bili sigurni da su se dobro obložili. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 4-24 sata.

Odreske pecite na srednje do visoko jakoj toplini na roštilju. Pecite ih dok više ne bude ružičastih tragova oko kostiju, ali da je svinjetina još uvijek sočna. To jest oko 8-10 minuta po strani.

Posolite i popaprite.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti