Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pile sauvignon od gljiva i pita

Pile sauvignon od gljiva i pita

Pile sauvignon od gljiva i pita
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.643
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovakav ručak mami osmjehe na licima.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.

2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.

3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.

4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.

5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.

6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.

7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.

8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti