Pileća prsa punjena jabukom

Pileća prsa punjena jabukom

Pileća prsa punjena jabukom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan recept za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 60 g nasjeckane jabuke
  • 15 g sira cheddara, naribanog
  • 8 g suhih krušnih mrvica
  • 15 g maslaca
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • 60 ml vode
  • 15 ml vode
  • 4 g gustina
  • 4 g nasjeckanog svježeg peršina, za ukras

Priprema

Pomiješajte jabuke, sir i krušne mrvice. Stavite sve na stranu.

Spljoštite pileća prsa između masnog papira za pečenje na ispod centimetar debljine. Podijelite jabučnu mješavinu između pilećih prsa, a zatim zarolajte meso. Osigurajte sve sa čačkalicama.

Rastopiti maslac ili margarin u tavi na srednjoj toplini. Popecite punjena pileća prsa dok ne dobiju boju.

Dodajte vino i ¼ šalice vode. Poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta, ili dok piletina više ne bude ružičasta.

Prenesite piletinu na pladanj za posluživanje. Pomiješajte 1 žličicu vode i gustin, a zatim to umiješajte u preostale sokove u tavi.

Kuhajte i dobro miješajte dok se ne zgusne. Prelijte umak preko piletine i ukrasite peršinom.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti