Pileća prsa punjena sirom i pršutom

Pileća prsa punjena sirom i pršutom

Pileća prsa punjena sirom i pršutom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna prsa koja će oduševiti svako nepce.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 234 kcal / 979,06 kJ

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1/4 šalice naribanog mozzarella sira
  • 2 žlice nasjeckanog pršuta
  • 2 žličice senfa
  • 1 bjelanjak
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • papar

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 234
  • Ugljikohidrati 10g
  • Masti 7g
  • Proteini 31g
  • Kolesterol 74mg
  • Kalij 347mg
  • Natrij 287mg

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 200° C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje te ga namastite.

U zdjelu pomiješajte sir, šunku, senf i papar. Svaki file pilećih prsa prorežite po sredini. Otvorite prsa i stavite 1/4 smjese u svaki file. Poslužite se čačkalicama kako biste file zatvorili.

Istucite bjelanjak u srednje velikoj zdjeli, a u drugu zdjelu pripremite krušne mrvice. Svaki file umočite u bjelanjak, a zatim u krušne mrvice.

Zagrijte ulje u tavi, pecite prsa oko 2 minute sa svake strane. Zatim ih poslažite na lim za pečenje i stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta. Izvadite i poslužite uz prilog po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti