Pileća prsa s gljivama

Pileća prsa s gljivama

Pileća prsa s gljivama
  • Objavljeno: Utorak, 15.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno jelo koje sadrži malo kalorija!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 260 kcal / 1.087,84 kJ

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500g pilećih prsa bez kostiju
  • 50g nasjeckane pancete
  • 300g šampinjona
  • 2 nasjeckana luka
  • 250ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica bijelog octa
  • 50g graška
  • 1 žlica sitno nasjeckanog peršina

Priprema

Zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu po želji i ispecite sa svake strane. Stavite na tanjur.

Dinstajte pancetu i gljive dok ne omekšaju, a zatim ih uklonite s vatre.

Dodajte preostalo ulje i dinstajte luk 5 minuta. Dodajte temeljac i ocat. Kuhajte 2 minute. Vratite piletinu, pancetu i gljive, i kuhajte 15 minuta. Dodajte grašak i peršin, i kuhajte još 2 minute.

Oko 100 g šampinjona sadrži 18 kalorija, a tijelo potroši oko 55 kalorija dok ih probavi. Od svih gljiva, šampinjoni su najbogatiji proteinima, a odličan su izvor riboflavina, selena i inulina te ne sadrže škrob.

Vezani sadržaj:

Otkrijte top 10 namirnica uz koje se mršavi - a pritom niste gladni!

Saznajte kako gljive utječu na vaše zdravlje!

Provjerite koje namirnice štitnjača voli!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti