Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileća prsa s umakom od šampinjona

Pileća prsa s umakom od šampinjona

Pileća prsa s umakom od šampinjona
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 16.315
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 275 kcal / 1.150,60 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Ukusno jelo za dvije osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Začinite piletinu paprom i solju, na obje strane. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, pecite 12 do 16 minuta povremeno okrećući s jedne strane na drugu kako bi se ravnomjerno ispekla. Stavite na tanjur i prekrijte folijom kako bi zadržala toplinu.

U tavu dodajte luk i kuhajte ga oko 1 minute. Dodajte gljive, miješajte povremeno dok ne omekšaju. Dodajte vino i pirjajte dok gotovo sasvim ne ispari. Dodajte pileći temeljac i kuhajte oko 2 minute. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i vlasac i pirjajte dok ne proključa. Vratite pileća prsa u tavu i kuhajte dok se skroz ne zagriju, oko 1 minutu. Kao prilog preporučamo rižu.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti