Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinite piletinu s aceto balsamicom.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa, bez kožice
  • 2 velike žlice glatkog brašna
  • ¼ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 6 režanja češnjaka, oguljenih, ali ostavljenih u komadu
  • 350 g šampinjona
  • 4 velike žlice aceta balsamica
  • 200 ml pilećeg temeljca

Priprema

Razrežite pileća prsa na pola po dužini.

Začinite brašno s paprom i uvaljajte piletinu u smjesu. Otresite višak brašna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileća prsa na 4 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju na jednoj strani. Dodajte češnjak, okrenite piletinu i nastavite peći na oko minutu.

Dodajte gljive i nastavite peći na 7 minuta, a zatim dodajte ocat i temeljac. Čvrsto poklopite, smanjite vatru na laganu jačinu i pecite na još desetak minuta, povremeno okrečući piletinu.

Prenesite piletinu na zagrijani tanjur za posluživanje i stavite na stranu na toplo mjesto. Ostavite umak s gljivama neka se kuha, nepokriven, na srednje jakoj vatri na oko 6 minuta.

Maknite tavu s vatre, prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti