Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.700
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Začinite piletinu s aceto balsamicom.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Razrežite pileća prsa na pola po dužini.

Začinite brašno s paprom i uvaljajte piletinu u smjesu. Otresite višak brašna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileća prsa na 4 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju na jednoj strani. Dodajte češnjak, okrenite piletinu i nastavite peći na oko minutu.

Dodajte gljive i nastavite peći na 7 minuta, a zatim dodajte ocat i temeljac. Čvrsto poklopite, smanjite vatru na laganu jačinu i pecite na još desetak minuta, povremeno okrečući piletinu.

Prenesite piletinu na zagrijani tanjur za posluživanje i stavite na stranu na toplo mjesto. Ostavite umak s gljivama neka se kuha, nepokriven, na srednje jakoj vatri na oko 6 minuta.

Maknite tavu s vatre, prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti