Pileća rolada

Pileća rolada

Pileća rolada
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna piletina punjena feta sirom.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 fileta pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 1 šalica usitnjene fete
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 žlice naribane limunove korice
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice soka od limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite lim za pečenje.

Piletinu premažite uljem. Posolite i popaprite. Pospite fetom, češnjakom i limunovom koricom. Zarolajte i zatvorite pomoću čačkalice.

Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svake strane. Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite u pećnici 5 do 7 minuta.

Dodajte vino, limunov sok i temeljac. Nastavite peći oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice, pustite da malo stoji i poslužite uz umak u kojemu se pekla piletina.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti