Pileće pljeskavice s đumbirom

Pileće pljeskavice s đumbirom

Pileće pljeskavice s đumbirom
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mljevenu piletinu začinite azijskim okusima i poslužite uz tjesteninu.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 566 kcal / 2.368,14 kJ

Sastojci

  • 3 grubo usitnjena češnja češnjaka
  • sitno nasjeckan đumbirov korijen (oko 3 cm)
  • 4 sitno nasjeckana mlada luka
  • 4 pileća zabatka, otkoštena i narezana na kocke
  • 2 pileća fileta narezana na kocke
  • 1 žličica nasjeckanog korijandera
  • 2 do 3 žlice ribljeg umaka
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 300g rezanaca od jaja
  • 250g sitno nasjeckanog povrća po izboru
  • ½ žlice soja sosa

Priprema

Stavite češnjak, đumbir i mladi luk u blender i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu, korijander, riblji umak i začine. Još jednom dobro izmiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.

Napunite lonac vodom i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu, zagrijte 2 žlice ulja i pržite pljeskavice 4 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i zamotajte u aluminijsku foliju.

Ocijedite rezance.

Zagrijte preostalo ulje u tavi i dodajte povrće. Pirjajte na jakoj vatri 2 do 3 minute, a zatim dodajte rezance i umak od soje. Dobro promiješajte i pržite nekoliko minuta.

Pileće pljeskavice poslužite uz vruće rezance i slatko ljuti umak.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti