Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Pileći paprikaš
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i zdrav obrok.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 velike nasjeckane paprike
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žličice crvene paprike
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1.5 šalica pelata
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca

Priprema

Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju, 3 do 5 minuta. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte paprike i luk. Poklopite i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte crvenu papriku, pelate i temeljac. Kuhajte dok ne proključa. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 6 do 8 minuta. Uklonite s vatre, dodajte kiselo vrhnje, pospite peršinom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti