Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.101
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Egzotični recept za vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U plitkoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, sok od ananasa iz konzerve, sol, papar i 1 žličicu cimeta. Pomiješajte dobro. Dodajte kockice piletine i marinirajte na 1 sat u hladnjaku.

Ako želite, možete malo i začiniti svoju marinadu za piletinu tako da dodate mljevene ljute paprike. Naravno nemojte pretjerivati da vam ljutina ne preuzme okus kod kasnijeg stapanja s voćnim okusima.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.

U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, 1 žličicu cimeta, smeđi šećer i muškatni oraščić.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Koristeći metalne ili drvene štapiće za ražnjiće, naslažite red piletine, ananasa i jagode na svaki štapić (oko 4 - 6 komada svake stavke po jednom štapiću).

S četkom nanesite smjesu maslaca na ražnjiće, a zatim ih bacite na roštilj i pecite sa svih strana dok se piletina ne ispeče, a jagode ne počnu cvrčati. Prosječno vrijeme je oko 8-10 minuta.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti