Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina i rižoto od ljetnog povrća

Piletina i rižoto od ljetnog povrća

Piletina i rižoto od ljetnog povrća
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 11.090
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Klasika i dobar okus na djelu
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

1. Zakuhajte juhu u većem loncu. Očistite šparoge i narežite ih na 4 cm duge komadiće. Blanširajte šparoge u juhi 1-2 minute dok ne omekšaju, zatim ih maknite i odložite.

2. Prepolovite zelene mahune i kuhajte ih u juhi 4 minute. Izvadite i odložite. Smanjite plamen i juhu držite na najmanjoj temperaturi.

3. Rastopite maslac u tavi s debelim dnom. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta.

4. Ulijte vino u tavu i brzo zakuhajte sve dok tekućina skoro ne ishlapi. Dodajte rižu i kuhajte miješajući 1 minutu, sve dok zrna nisu obavijena i izgledaju prozirno.

5. Dodajte šafran i kutijaču juhe. Nastavite podlijevati juhom, malo po malo, sve dok se ne upije sva.

6. Nakon 15 minuta rižoto bi trebao biti kremast ali ne previše kuhano Ako nije takav dodajte još malo juhe i kuhajte još nekoliko minuta ili dok ne bude prave teksture i čvrstoće.

7. Dodajte grašak, povrće, piletinu i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom i kuhajte 3-4 minute, ili dok piletina nije temeljito ugrijana. Poslužite s parmezanom.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti