Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina na toskanski način

Piletina na toskanski način

Piletina na toskanski način
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.990
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Okus Toskane na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i držite ju na toplom. Dodajte luk i crvenu papriku u tavu i lagano pirjajte dok omekša, ali da ne dobije boju. Umiješajte i češnjak i popecite na dodatnu minutu.

Dodajte piletinu, rajčicu, vino i origano. Dobro začinite sa solju i paprom, dovedite sve do vrenja, a zatim čvrsto poklopite tavu.

Smanjite vatru i lagano kuhajte, povremeno miješajući, na 30-35 minuta, sve dok piletina ne omekša, a sokovi nestanu.

Umiješajte grah u smjesu piletine i krčkajte na još 5 minuta, taman dok se zagrije. Poprskajte s krušnim mrvicama i zapecite sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ako imate gril, možete i na njemu zapeći.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti