Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina s artičokama i pancetom

Piletina s artičokama i pancetom

Piletina s artičokama i pancetom
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.10.2015.
  • Broj pregleda: 99
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Artičoke su odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Piletinu nasjeckajte na veće komade. U zdjeli pomiješajte limunov sok, sol i papar. Smjesom prelijte piletinu i pustite da stoji oko 30 minuta.

Umutite brašno i temeljac. Zagrijte ulje, dodajte piletinu u tavu i dinstajte oko 5 minuta. Izvadite piletinu iz tave i pustite da stoji sa strane.

Smanjite vatru, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Smanjite vatru, dodajte pancetu, luk i ružmarin i kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina potpuno ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da proključa. Dodajte artičoke i kuhajte oko 2 minute. Dodajte piletinu i peršin i kuhajte oko 5 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti